D-ÉG ÉPÜLETGÉPÉSZETI ÜZLETLÁNC

Cégtörténet

Kezdetek

Veszprémben 1990-ben alakult meg a THERMOSET Betéti Társaság, mely épületgépészeti termékek  forgalmazásával, valamint tervezéssel és kivitelezéssel is foglalkozott. A vállalkozás néhány év alatt jelentős növekedésen ment keresztül – épületgépészeti áruházat hozott létre, Veszprém környékén kiterjedt szerelői és kereskedői partnerhálózatot épített ki. A folyamatos fejlődést követve a cég keretei átalakultak, és 1997 őszétől már D-ÉG Thermoset Kft. néven folytatta tevékenységét.

A D-ÉG Épületgépészeti hálózat létrehozása

A DUNAFERR csoport 1997-ben új nagy kapacitású panelradiátor gyárat hozott létre, az értékesítési tevékenységre pedig megalapította a D-ÉG DUNAFERR Épületgépészeti Részvénytársaságot. Az új cég megkezdte a DUNAFERR radiátorok és a fűtéstechnikai termékek országos értékesítési hálózatának kiépítését, majd 1997 végén tulajdonrészt vásárolt a D-ÉG THERMOSET Kft-ben.

Ezzel a D-ÉG Thermoset Kft. egy kialakuló országos hálózat részévé vált, és Észak-Dunántúlon a DUNAFERR radiátorok kizárólagos nagykereskedője lett. A változások az építőipari fellendülés időszakaszában történtek, így a D-ÉG Zrt., és azon belül a D-ÉG Thermoset Kft. is erőteljes terjeszkedésbe kezdett. A D-ÉG Zrt. az ország több régiójában nagykereskedő cégeket alapított illetve tulajdonrészt vásárolt, aminek eredményeként kialakult az országos lefedettség. Az egységes irányítás érdekében 1997-2005 között a D-ÉG Zrt. valamennyi társaságban megszerezte a 100 % -os tulajdonrészt.

Több év sikeres munkájával kialakításra került a kiskereskedők D-ÉG Pont hálózata, melyben franchise rendszerben kedvező áron jutottak DUNAFERR radiátorokhoz és D-ÉG márkatermékekhez. A kereskedő partnereken keresztül (mára/ma már)több ezer szerelő kapcsolódik a hálózathoz.

2005-ben létrejött a D-ÉG Radiátorgyártó Kft., és megvásárolta a DUNAFERR-től a radiátorgyártó gépsort, a gyártott termékeket pedig belföldön kizárólagosan a D-ÉG Csoport tagjainak értékesítette, így biztosítva a folyamatos áruellátást. Szintén ugyanebben az évben valósult meg a D-ÉG Zrt. teljes függetlenedése a DUNAFERR-től. 

A D-ÉG Csoport fejlődése

A 2008. évtől kibontakozó gazdasági válság indokolttá tette a D-ÉG Thermoset Kft. működésének optimalizálását. A szűkülő piacon elérhető forgalom és eredmény hatékony intézkedéseket tett szükségessé. A D-ÉG Hálózat átszervezése a takarékos költséggazdálkodás, az erőforrások optimalizálása és az egységes üzletpolitika jegyében zajlott. A radiátorgyártás is önálló üzletággá alakult.

A központi árubeszerzést a D-ÉG Thermoset Kft. átvette az anyavállalattól. Ezzel egyidőben a D-ÉG Zrt. dél-nyugati régiójának áruházai, valamint további kereskedelmi érdekeltségei is beolvadtak a D-ÉG Thermoset Kft-be.

A szervezeti átalakítás a kereskedelem területén látványos eredményeket hozott. Az új integrált árunyilvántartási és vállalatirányítási rendszer alkalmazásával a készletállomány optimális szintre csökkent. A szükséges létszámleépítés mellett a gyártás és a kereskedelem zavartalanul folytatódott.

Az optimális működés érdekében 2011-ben a D-ÉG Thermoset Kft. megvásárolta a radiátor gyártósort. Ma itt készül D-ÉG márkanéven az egyetlen magyar radiátor. A D-ÉG Thermoset Kft. aD-ÉG Zrt. 100 %-os tulajdonában lévő vállalkozásként végzi a radiátorgyártást, radiátorok és más épületgépészeti termékek országos értékesítését, valamint működteti az országos D-ÉG Pont hálózatot.

 

Értékeink

A magyar radiátor

Saját gyártású radiátoraink kiemelkedő minőséget képviselnek. A D-ÉG radiátorok esztétikus megjelenésükkel és széles méretválasztékukkal minden vásárlói igényt maradéktalanul kielégítenek. A D-ÉG radiátorok a fűtési rendszerek korszerű elemei, kiváló minőségű alapanyagokból modern technológiával készülnek dunaújvárosi gyártóüzemünkben. Igényes kialakításukkal természetes könnyedséggel simulnak környezetükbe.

Saját márkás kínálatunk

A kazánoktól a csőrendszereken keresztül a különböző szelepekig és szerelvényekig minden épületgépészeti termék megtalálható D-ÉG márkanév alatt kiemelkedően jó ár-érték arányban.
A termékeket Európa vezető gyártói állítják elő számunkra a legkiválóbb minőségben. 

Teljes épületgépészeti áruválaszték: víz – gáz – fűtés – szolár

Kínálatunkban megtalálható a vezető hazai és nemzetközi gyártók termékeinek teljes palettája. Vásárlóink minden épületgépészeti igényére kínálunk megoldást.

Radiátorgyártó üzletágunk

A dunaújvárosi acéllemez radiátorgyártás 1968-ban kezdődött a Dunai Vasműben. A tagos radiátor fontos szerepet játszott a ’70-es évektől a központi fűtéses rendszerek meghonosításában, majd a ’80-as évek végétől helyét a korszerűbb, esztétikus panelradiátor vette át. Acéllemez lapradiátorok gyártása 1989-1997 között zajlott az üzemben, míg a fürdőszobai csőradiátorok gyártása 1995-ben kezdődött és a mai napig tart. A ’90 évek közepén új panelradiátor került fejlesztésre, aminek eredményeként 1997 januárjától világszínvonalú berendezések kerültek az üzembe a termék gyártására. A kiváló műszaki adottságú gépekkel 1998-tól üzemszerűen zajlik a termelés.
A termékskála Lux-uNi néven, 6 csatlakozós, beépített csövezetes modellel bővült 2006-tól, ami egyaránt lehetővé teszi a radiátorok hagyományos és alsó kiállású bekötését is a fűtési rendszerekbe. A radiátorgyártás 2006. január 1-jétől kiszervezésre került. Az üzletágat magyar tulajdonosokkal rendelkező társaság vásárolta meg az orosz-ukrán tulajdonú ISD DUNAFERR Zrt. leányvállalatától, és folytatta a termelést, a hagyományokra alapozva, de megújítva, saját – D-ÉG – márkanév alatt.
A radiátorgyártó társaság belföldi forgalmát meghatározó D-ÉG Thermoset Kft. a gyártósor megvásárlásával 2011-től átvette a gyártást. 2012-ben új terméket fejlesztett, ami D-ÉG Standard néven került piacra. Valamennyi termékre 10 év garancia érvényes.
A Dunaújvárosi Gyártóüzem ISO 9001:2009 minőségügyi rendszertanúsítással rendelkezik. A megbízható technológiai háttér mellett jól képzett, 25-30 éves gyártási tapasztalattal rendelkező szakembergárda biztosítja a magas minőségű gyártást.

Munkatársaink

Munkatársaink sok éves tapasztalata és szakmai hozzáértése biztosítja ügyfeleink magas színvonalú kiszolgálását. Rendszeres képzésekkel és tréningekkel támogatjuk kollégáinkat abban, hogy mindig naprakész információkkal álljanak vásárlóink rendelkezésére. Vevőközpontú szemléletünk és a vásárlóinkkal kialakított közvetlen kapcsolatunk biztosítják a piaci igények követését valamint a személyre szabott szolgáltatást.